Trenul Regal ajunge mâine la Iași

Zilele acestea, la Iași, avem parte de o reîntâlnire cu istoria.

Iașul a însemnat mult pe timpul Primului Război Mondial. Ieri, în cadrul Ședinței Festive a Academiei Române, i-am ascultat pe academicieni, care ne-au oferit o adevărată lecție de istorie cu privire la acest aspect.

Iașul merită aceste evenimente, organizate de către Departamentul CENTENAR. Sper din tot sufletul ca acțiunile și proiectul să continue sub aceeași coordonare a prof. univ. dr. Daniel Șandru.

Astăzi, 15 decembrie, evenimentele continuă la Iași, iar dintre ele, vă recomand Expoziția „BNR în timpul Marelui Război”, care va avea loc la Palatul Culturii, Sala Voievozilor, de la ora 15.00. Mai jos, în afișul evenimentelor, puteți alege și dintre celelalte evenimente deschise publicului.

Trenul Regal sosește în Gara Iași

Mâine, 16 decembrie, bineînțeles, sosirea Trenului Regal în Gara Mare din Iași va aduna multă lume, oameni care vor să dea mâna cu istoria. Din tren va coborî Familia Regală, care va fi primită de către autoritățile locale.

Pe toată durata staționării în Iași, Trenul Regal va putea fi vizitat de către public în intervalul 14.30-21.00, iar pe 17 decembrie, în intervalul 9.00-12.00.

 

 

Evenimentul ,,Iaşi, Capitala Renaşterii Naţionale” este organizat în parteneriat cu Academia Română, Casa Regală a României, Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Universitatea ,,Al.I. Cuza” din Iași, Complexul Muzeal Naţional ,,Moldova” Iaşi, Ateneul Tătărași, Societatea de Studii Istorice din România, Asociația Studenților Jurnaliști din Iaşi. Partenerii media ai evenimentului sunt Agerpres (partener principal), Televiziunea Română, Societatea Română de Radiodifuziune şi Viva FM Iaşi.

Pe fondul retragerii armatei, administraţiei şi a unei părţi a populaţiei în Moldova, în ultima parte a anului 1916, Iaşiul devine capitala statului român, Bucureştiul fiind ocupat de germani pe 6 decembrie 1916. Timp de doi ani (1916-1918), la Iaşi au funcţionat Guvernul şi Parlamentul, fiind luate decizii importante precum votul universal şi reforma agrară.

Departamentul CENTENAR

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s