Interviul meu în „Courrier international”

Finalul de an mi-a adus multe surprize, dintre care, unele foarte plăcute.

Am făcut parte din echipa care a organizat ediția pilot a Festivalului Les Films de Cannes a Iasi  (28 – 29 . 10. 2016)- inițiat de Cristian Mungiu în 2010 la București. Au trecut mulți ani până să ajungă la Iași, aproape de necrezut, având în vedere că regizorul premiat la Cannes este din Iași și că filmele sale sunt cunoscute internațional și premiate întotdeauna. Dar intru deja în altă poveste și aș prefera să scriu despre acest aspect dureros al Iașului (lipsa unui cinematograf pentru filmul românesc, pentru filmul de artă).

Optimismul meu rămâne în picioare pentru că atunci, în zilele festivalului care s-a desfășurat la Ateneul din Iași, am avut parte de o promisiune din partea primarului mun. Iași – că vom avea parte de dotări tehnice pentru difuzarea filmelor în Sala „Radu Beligan” a Ateneului și că Iașul va avea o sală de cinema așa cum prevăd ultimele standarde occidentale.

Am profitat de prezența regizorului Cristian Mungiu atunci când s-a lansat Bacalaureat la Iași (28.05.2016) și am realizat un interviu pentru revista de cultură contemporană TIMPUL. La finalul anului, filmul a fost prezentat și în Franța. Cu această ocazie, interviul meu din TIMPUL a fost preluat în paginile revistei Courrier internationalAici îi mulțumesc jurnalistei Iulia Badea Gueritée, care a selectat și a propus spre publicare interviul*.

h1362-page-075
*pagina din Courrier international, în care au apărut selecții din interviu 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s