Iași, Capitala Filmului Românesc

Aștept cu mare nerăbdare, în fiecare an luna mai, moment în care filmul românesc este „vedeta” principală în capitala Moldovei. Cu sacrificii, emoții și respect pentru cinematografia noastră am dus la bun sfârșit șapte ediții.

Au fost șapte ani în care la Iași au venit cele mai importante nume din cinematografia românească. De la Victor Rebengiuc, Sergiu Nicolaescu, Vladimir Găitan, Elisabeta Bostan, Ileana Popovici, George Mihăiță, Mircea Diaconu la Mircea Daneliuc, Tudor Giurgiu sau Radu Gabrea. Dacă fac un scurt calcul, peste 100 de nume ale culturii naționale și-au dat întâlnire la Iași, alături de cinefili.

Toate acestea s-au născut dintr-o pasiune pentru filmul românesc din partea unui grup de studenți la jurnalism, pasiune ce a crescut an de an, iar evenimentul a devenit unul de referință atunci când vorbim de lista festivalurilor de profil.

Inițiat, crescut, continuat

Serile Filmului Românesc au devenit o stare de spirit, una care are nevoie să fie întreținută pentru a crește frumos. Așa ne dorim, cel puțin de la ediția de anul acesta, cea cu numărul opt ce se va derula în perioada 10-14 mai 2017.

Nu întâmplător festivalul va începe pe 10 mai, de  Ziua Regalității – cu un regal de filme românești. Echipa de studenți, care a trecut la alt statut, din drag pentru tot ceea ce a fost, a decis să difuzeze cele mai importante producții care s-au realizat cu și despre Familia Regală a României.

Pornit ca o inițiativă studențească, îmi doresc ca acest spirit să rămână permanent, asta chiar dacă începând cu anul acesta, festivalul va fi organizat de „studenții” care au trecut de această perioadă frumoasă, strângându-și forțele sub o nouă identitate, ARTIS. Este un proiect „pe limba ta”, care vrea să aducă un nou suflu în industria organizării de evenimente!

Anul acesta personajul central al festivalului este…! 

Nu schimbați frecvența, veți afla în curând.

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s