De ce susțin așa ceva?

Fălticeniul crește. Crește prin teatru, prin amintirea lui Birlic, prin oamenii frumoși pe care îi are ca oaspeți în fiecare vară la Festivalul Internațional de Teatru „Gr. V. Birlic”. Să vezi un oraș mic, liniștit cum se transformă prin cultură, foarte încet, dar foarte sigur. Probabil că bătălia cu cei care nu înțeleg rostul culturii este demult pierdută, dar nu de ambele părți. Probabil că nimic nu e veșnic, doar arta și cuvântul. Așa că rămâne curajul și dorința de a face.

 

Îmi place să văd cum la Fălticeni prinde aripi un fel de curiozitate bună a oamenilor vizavi de spectacole, de personalități sau concerte. Merg oamenii pe stradă și întreabă ce se întâmplă la Centrul Cultural Birlic. Mulți aleg să iasă din rutina zilnică, din cotidianul care devine odios de-a dreptul și vin în sala neîncăpătoare, care poartă numele lui Birlic. DA, anul acesta a devenit neîncăpătoare, pentru sunt multe spectacole bune, pentru că se simte o energie bună.

 

Să recunoaștem, e un pic atipic pentru un preot să organizeze un festival cultural, d-apoi să-l mai și continue. Nu este deloc ușor, tocmai de aceea țin să fiu și eu unul dintre cei care susțin și promovează evenimentul. Este nevoie de mai multă susținere, avem nevoie să ne promovăm valorile, talentul, iar celor care nu mai sunt, să le ținem memoria vie. Or, asta sigur ne salvează și pe noi!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s